Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

Adio dureri insuportabile în articulații. Endoprotezarea de şold, genunchi și umăr la Spitalul Repromed+

01.04.2019
1253

Endoprotezarea constituie o adevărată revoluţie în patologia articulatiilor mari, soluţionând obiectivele demult căutate atât de medici, cât şi de pacienţi - ameliorarea sau restabilirea mobilităţii şi stabilităţii articulare, înlăturarea durerilor, âmbunătăţirea calităţii de viaţă a pacientului. Aceasta este, actualmente, una dintre intervenţiile de elecţie în tratamentul maladiilor degenerativ-distrofice avansate şi traumatismelor majore ale şoldului, genunchiului, gleznei, umarului si cotului.


Înregistrând rezultate spectaculoase imediate, cu recuperare socio-profesională în termen scurt, acestea sunt foarte solicitate de către pacienţi. În ţările economic dezvoltate, dintr-o mie de adulţi, unul este endoprotezat, frecvenţa acestei operaţii crescând din an în an, anual în lume implantându-se peste un milion si jumatate de proteze ale articulatiilor mari. Din punct de vedere economic, raportul comparativ cost-utilitate ajustat la anii de viaţă, arată că proteza totală de şold şi genunchi este mai ieftină şi la fel de eficientă ca alte procedee medico-chirurgicale costisitoare utilizate astăzi (by-pass-ul coronarian, hemodializa renală, transplantul hepatic etc).
Endoprotezarea articulara este indicata in cazurile avansate, când tratamentul medicamentos nu mai amelioreaza durerile iar intervenţiile chirurgicale paleative sunt depăşite.


Scopul acestei intervenţii este de a elimina durerea şi disconfortul din articualţia bolnavă, de a âmbunătăţi funcţia membrului afectat şi de a vă readuce la un nivel de viaţă cât mai bun. Pentru atingerea acestui scop este foarte important ca pacientul să devină un partener activ în colaborarea strînsa cu echipa de medici –chirurgi ortopezi, anesteziologi-reanimatologi, internişti, kineto si fizioterapeuti.
În serviciul de ortopedie a spitalului REPROMED + echipa ortopezilor condusă e ortoped traumatolog de categorie superioara, Prof. Gheorghe Croitor, dispune de cele mai noi tehnici şi implanturi pentru endoprotezarea de şold, genunchi si umar. Aici este un mediu compasionabil şi îngrijitor, special creat pentru pacienţii ce necesita tratament chirurgical. Serviciul ortopedie REPROMED + pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minima invazivitate. Pentru calitatea actului chirurgical spitalul dispune de o sala de operatii, destinata artroplastiilor si interventiilor pe coloana vertebrala cu un grad ridicat de asepsie. In blocul operator sunt amenajate 7 paturi de terapie intensiva, amenajate cu utilaje si tehnologii moderne unde pacientii se afla primele ore postoperator.
Pentru atingerea rezultatelor înalte dupa endoprotezare, în afară de instrumentarul şi utilajele performante, profesionalismul înalt al echipei şi condiţiile spitaliceşti bune, este necesară o înţelegere şi o colaborare strînsă dintre echipa de medici şi pacient. Din aceste motive, la spitalul REPROMED + pregatirea preoperatorie nu se limiteaza numai la efectuarea unor analize de laborator si radiografie dar la examinarea de catre toata echipa de medici care ulterior vor participa la pregatirea preoperatorie, operatie si recuperarea postoperatorie. La consiliul preoperator unde participa pacientul si rudele acestuia se discuta toate particularitatile actului chirurgical, recuperarii postoperatorii si modului ulterior de comportament a pacientului. In spital este elaborat un Ghid al pacientului cu proteza totala de sold si genunchi, care gratis este oferit pacientilor cu asemenea interventii. Cu implantele, abordurile chirurgicale si protocolul elaborat la REPROMED pacientii sunt mobilizati, fara durere a doua zi dupa operatie.


Nu există o altă intervenţie chirurgicală, unde rolul pacientului în obtinerea unui bun rezultat este atât de important.
Întreaga echipă a spitalului REPROMED + este dispusă să vă ajute la însănătoşirea Dvs. Sperăm că colaborarea noastă va fi plăcută şi productivă.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.