Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

Ecografia cu substanţă de contrast, efectuată în premieră în Republica Moldova, la Spitalul Repromed+

03.01.2020
705

La Chişinău a avut loc conferinţa ştiinţifico-practică cu genericul „Zilele gastroenterologiei clujene”. În cea de-a doua zi a evenimentului, care s-a desfăşurat la Spitalul Repromed+, a fost prezentat și un master-class privind ecografia cu substanţă de contrast. Astfel, profesorul român Radu Badea împreună dr. Alic Cotoneț, chirurg-endoscopist, Spitalul Repromed+, au efectuat ecografie cu contrast la zece pacienţi cu formaţiuni de volum în ficat, examinarea respectivă fiind una esenţială în diferenţierea naturii benigne sau maligne a acestora.

Ecografia cu substanţă de contrast (CEUS – „contrast enhanced ultrasonography”) este o investigație ecografică în care, prin administrarea intravenoasă a unui agent de contrast ecografic, se obține o mai bună vizualizare a vaselor de sânge, inclusiv a celor cu dimensiuni foarte mici sau cu flux sangvin foarte lent, ce nu pot fi investigate prin tehnici ecografice clasice în tumori primare și metastatice de ficat.

“Am rămas profund emoționat când am constat rezultatele mai mult decât satisfăcătoare a noii metode de tratament a tumorilor hepatice. Ablația cu microunde într-adevăr este metodă de elecție și foarte productivă în acest sens. Ultrasonografia cu substanță de contrast realizată de către personalitate notorie, Dl Prof. Dr. Radu Ion Badea, Cluj demonstrează elocvent că formațiunile supuse ablației cu 6 săptămâni anterior prezintă lipsă absolută de vascularizare. Acest fapt indcă cert rezultafe foarte bune.”, a precizat dr. Alic Cotoneț, chirurg-endoscopist, Spitalul Repromed+.

Ecografia cu substanţă de contrast este o metodă neinvazivă, neiradiantă şi foarte bine tolerată de organism. Prin această metodă se pot vizualiza și caracteriza mult mai bine structurile anatomice, în comparație cu ecografia clasică, și se poate realiza mai ușor diferențierea între caracterul malign și cel benign în cazul diferitelor tumori de la nivelul organelor investigate.

Indicațiile ecografiei cu substanță de contrast sunt multiple. Această metodă este utilizată, în primul rând, pentru detectarea și caracterizarea tumorilor de la nivelul organelor interne (ficat, pancreas, splină, rinichi, uter, ovare, vezica urinară, prostată, sân, tiroidă etc.). Totodată, contribuie la caracterizarea naturii nodulilor și a blocurilor limfoganglionare.

Este o metodă folosită cu succes în aprecierea eficienței tratamentului emboligen (ficat – pentru tumori, uter – pentru fibroame) și antitumoral.

Repromed+ este unicul spital din Republica Moldova în care se poate face ecografia cu substanţă de contrast.

Spitalul Repromed+ reprezintă un centru avansat de tehnologie medicală bazat pe echipamentele Philips de ultimă generaţie cu ajutorul cărora sunt efectuate multe investigaţii noi în Republica Moldova, pentru o diagnosticare precisă şi îngrijire corespunzătoare a pacienţilor.

Pentru mai multe informaţii apelaţi la ☎ 022 955 500

 

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.