Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

FIV cu ovocite donate

În cazul în care ovarele femeii nu produc foliculi sau oocite de calitate (insuficienta ovariana, menopauza precoce), obținerea unei sarcini nu se poate realiza decât cu oocite de la o donatoare.

Donatoare de oocite pot fi persoane necunoscute (anonime), cât și neanonime (rudele sau cunoscutele pacientei). Persoanele care donează oocite trebuie să fie sănătoase, în absența unor patologii genetice de o vârstă cuprinsă între 20 și 35 ani. Aceste persoane nu își asumă responsabilitate părintească față de viitorul copil.

Indicații pentru efectuarea procedurii FIV cu folosirea oocitelor donatorului sunt:

  • epuizarea funcției ovariene asociate cu vârsta,
  • stare după ovarioectomie, radio, sau chimioterapie,
  • anomalii de dezvoltare a ovarelor (disgenezia gonadelor, sindromul Turner ș.a.),
  • insuficiența funcțională a ovocitelor la pacientele cu patologie ereditară asociată cu sexul (hemofilia, miodistrofia Dushen ș.a.),
  • eșecul repetat al procedurii FIV cauzat de obținerea unor embrioni de calitate proastă.

Protocoale clinice de donație a oocitelor pot fi realizate prin sincronizarea ciclului donatorului și recipientului cu utilizarea contracepției hormonale combinate. În cazul persoanei donator se efectuează stimularea hormonală ovariană. Paralel persoana recipient va urma o pregătire a uterului cu estrogeni şi progesteron pentru a crea un uter optimal pentru implantare. Etapele de monitorizare a creșterii foliculare, prelevare a oocitelor, fertilizare și de transfer al embrionilor sunt similare ciclului convențional.

Donaţia de oocite oferă cuplului mult mai multe avantaje decât adopția unui copil. În primul rând sperma e obţinută de la soţul pacientei şi copilul genetic e a lui. În al doilea rând cu dezvoltarea sarcinii pacienta poate singură să controleze aşa factori ca nutriţia, fumat, consum de alcool în timpul sarcinii – control care nu îl poate efectua în caz de adopţie. De asemenea această femeie e influențată pozitiv de sarcină, naştere, alăptatul la sân, fapt ce în majoritatea cazurilor contribuie la un ataşament pozitiv faţă de nou-născut similar celui obţinut în cazul naşterii copiilor genetic ai săi.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.