Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

Icterul la adulţi. De ce apare și când este cazul să te îngrijorezi

28.04.2020
492

Icterul se manifestă printr-o decolorare gălbuie a pielii, membranelor mucoase și a albului ochiului. Acesta este determinat de creşterea nivelului de bilirubină în sânge, un pigment colorat galben care este produs prin distrugerea celulelor roşii ale sângelui. În mod normal, bilirubina este metabolizată de către ficat şi eliminată prin bilă în tubul digestiv şi apoi prin materiile fecale la exterior.

Afecțiunea apare frecvent în rândul copiilor. Cu toate acestea, icterul poate apărea și la persoanele de toate vârstele și este, în mod normal, rezultatul unei afecțiuni a ficatului sau a ductului biliar.

“Icterul apare cel mai adesea că urmare a unei tulburări care provoacă producerea de prea multă bilirubină sau împiedică ficatul să scape de ea. Ambele rezultate au ca efect depunerea bilirubinei în țesuturi. Condițiile de bază care pot provoca icter includ: inflamația acută a ficatului, inflamația ductului biliar, obstrucționarea canalului biliar, anemia hemolitică etc.
Simptomele comune ale icterului includ:
☑️tentă galbenă a pielii și a albului ochilor;
☑️scaune moi şi decolorate;
☑️urină de culoare închisă;
☑️mâncărimea pielii.
De asemenea, aceste simptome pot fi însoţite de oboseală, durere abdominală, pierdere în greutate, vărsături sau febră. La adulți, icterul poate fi cauzat de o varietate de afecțiuni medicale, dintre care unele sunt grave și pot pune viața în pericol.”, explică dr. Alic Cotoneţ, Spitalul Repromed+.

Dacă observați unul sau mai multe dintre simptomele descrise mai sus, suntem alături de dvs. cu o echipă de medici profesionişti, gata să rezolve orice urgență medicală, fie că este vorba despre tratament medicamentos sau intervenții chirurgicale.

Detalii aflaţi la ☎ 022 955 500

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.