Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

Centru chirurgie bariatrică

Gastrectomia longitudinală (Gastric Sleeve (engl.), presupune îndepărtarea porțiunii laterale a stomacului de-a lungul micii curburi, de la antrul gastric până la unghiul Hiss. Se realizează pe cale laparoscopică (adică fără a fi necesară deschiderea abdomenului) cu ajutorul unor aparate şi instrumente de înaltă performanță, care utilizează în principiu electrochirurgia cu tehnologia “ligasure” şi suturile mecanice laparoscopice. Totul se realizează sub control video laparoscopic.

Durata medie a unei operații laparoscopice de micșorare de stomac este de aproximativ 70 de minute, iar spitalizarea postoperatorie este de maxim 5 zile. Intervenţia este urmată de o dietă strictă, bazată pe lichide și semisolide, pentru a menaja stomacul operat, și de tratament antisecretor gastric timp de 5-6 săptămâni.

GASTRIC BY PASS este procedeul de chirurgie bariatrica care se caracterizează prin crearea unui rezervor gastric de mici dimensiuni și anastomozarea acestuia la o ansă jejunală situată în aval de prima porțiune a intestinului.

Durata medie a unei operații laparoscopice de gastric by-pass este de aproximativ 2 ora și 30 de minute, iar spitalizarea postoperatorie este de maxim 3 zile. Dietă strictă bazată pe lichide și semisolide, pentru a menaja stomacul și intestinele operate, și tratamentul antisecretor gastric se impun timp de 4 săptămâni. Pentru o perioadă nedeterminată (câțiva ani sau permanent) pacientul va fi nevoit să ia vitamine și minerale de substituție.

Bypass-ul gastric este indicat pentru pacienţii care suferă de obezitate morbidă avansată (persoane cu indicele de masă corporală mai mare de 45-50), acele persoane care necesită o reducere semnificativă a excesului ponderal, ȋntr-un timp relativ scurt.

BALONUL INTRAGASTRIC este o procedură endoscopică (non chirurgicală), imaginată de un student suedez, care presupune introducerea în stomac a unui balon din silicon umplut cu cca 700 ml de albastru de metilen, deci suficient de mare cât să nu poată fi împins în duoden, dar nici regurgitat prin esofag.

El va rămâne în stomac o perioadă limitată până la 6 luni, înlocuind mare parte a conținutului gastric și, teoretic pacientul va mânca mai puțin, realizând acel deziderat recomandat de nutriționiști: de a mânca puțin și des!

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.