Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

Dermatologie, Trihologie, Transplant de păr

Dermatologia se ocupă de studiul structurii și funcțiilor fiziologice ale pielii și părului, orientându-se în special spre metodele de diagnostic și tratament ale diferitelor afecțiuni, cât și modalități de ameliorare, întinerire a aspectului pielii, părului.

Dermatologii și tricologii (medici specializați în restabilirea părului și sănătatea scalpului) din cadrul Spitalului Repromed+ posedă experiență și cunoștințe vaste despre morfologia, fiziologia, biochimia părului și pielii sănătoase și bolnave, cauzele și evoluția bolilor pe piele sau păr, utilizează cele mai performante metode de diagnosticare, prevenire și tratament.

Identificarea cauzelor care se manifestă prin simptome este efectuată prin investigații medicale ale zonelor afectate. Tratamentele presupun nu doar administrarea soluțiilor medicamentoase și a procedurilor de regenerare, ci și excluderea acelor factori care au favorizat apariția problemelor pielii sau părului. Problemele estetice ale pielii, scalpului, părului nu sunt de ignorat deoarece ele presupun disfuncții în organism.

Printre cele mai frecvente disfuncții și afecțiuni dermatologice se află dermatita atopică (eczema și edemele (umflături), roşeaţa), urticaria (umflături roşii, mâncărimi alergice), acneea, rozaceea (roşeaţa permanentă a tenului cu vizibilitatea vaselor de sânge), aluniţele (melanocite) cu risc de a evolua în melanom (cancerul de piele).

Printre cele mai des întâlnite afecțiuni trihologice sunt căderea părului, seboreea (mătreaţa), seboree uscată (fir subțire, fragil, uscat) și seboree grasă, încărunțirea precoce, creşterea lentă a părului, boli infecţioase ale părului sau paraziţii.

Tricologii stabilesc diagnosticul prin diverse metode, cum ar fi tricograma, biopsia scalpului, examenul microscopic al firului de păr, tricoscopia, astfel se verifică în mod computerizat starea scalpului și în funcție de rezultate, se planifică cele mai eficiente tratamente terapeutice medicamentoase sau chirurgicale.

Factorii care provoacă pierderea firelor de păr pot fi locale sau generale, imunologice, genetice, legate de stres sau de diverse tulburări endocrine și metabolice.

Una dintre cele mai utilizate și eficiente metode în cazul alopeciei este transplantul de păr, care presupune transplantul firelor sănătoase în zona afectată dintr-o zonă donatoare, având loc procedura de extracţie a unităţilor foliculare și implantare în zonele lipsite de păr. Această metodă are drept avantaj o regenerare rapidă, fără cicatrici, pentru că este o procedură minim invazivă și cu efecte estetice maxime.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.