Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

Inseminație intrauterină

Inseminarea artificială este o procedură folosită pentru obținerea sarcinii în cazul anumitor tipuri de infertilitate la femei și la bărbați.

Este recomandată atunci, când partenerii au un număr scăzut de spermatozoizi sau spermatozoizi care nu pot ajunge prin colul uterin mai sus în tubele falopiene. Inseminarea artificiala este o opțiune și pentru femeile care au “mucus cervical nereceptiv” sau “ostil” spermatozoizilor și îi împiedică sa ajungă în uter și tubele falopiene. Inseminarea artificială permite spermatozoizilor să treacă integral de mucusul cervical. Adesea inseminarea artificială este recomandată, atunci când nu se poate determina motivul pentru care un cuplu este infertil.

Condițiile principale pentru efectuarea inseminației artificiale sunt: trompe uterine permeabile și ciclu menstrual ovulator. Dacă ovulația lipsește, atunci se poate efectua stimularea ei cu ajutorul unor preparate hormonale.

Procedura este efectuată cu 1-2 zile înainte de ovulație. Sperma soțului se colectează prin masturbare într-un vas steril, apoi este curățată, cu selectarea fracției de spermatozoizi cu motilitate și morfologie normală.

Spermatozoizii sunt puși intr-un tub subțire denumit cateter și apoi introduși prin vagin și colul uterin în uter. Inseminarea artificiala este o procedură de scurtă durată, puțin dureroasă.

Eficacitatea constituie 10-15% într-un ciclu, 20-30% după 3 cicluri şi 30-40% după 6 cicluri de inseminație. Succesul procedurii depinde de vârsta pacientei, durata infertilităţii, patologia reproductivă asociată și motivele efectuării inseminației.

Inseminație sperma donatorului

În cazul când în sperma soțului lipsesc spermatozoizii sau calitatea spermei este foarte joasă se poate recurge la inseminarea cu sperma obținută de la un donator anonim dintr-o bancă de spermă.

Condițiile principale pentru efectuarea inseminației artificiale cu sperma donatorului sunt: trompe uterine permeabile și ciclu menstrual ovulator. Dacă ovulația lipsește, atunci se poate efectua stimularea ei cu ajutorul unor preparate hormonale.

Procedura este efectuată cu 1-2 zile înainte de ovulație. Sperma donatorului se colectează prin masturbare într-un vas steril, apoi este curățată, cu selectarea fracției de spermatozoizi cu motilitate și morfologie normală.

Spermatozoizii sunt puși intr-un tub subțire denumit cateter și apoi introduși prin vagin în colul uterin sau cavitatea uterului. Inseminarea artificiala este o procedură de scurtă durată, puțin dureroasă.

Eficacitatea constituie 20-30% într-un ciclu, 30-40% după 3 cicluri şi 50-60% după 6 cicluri de inseminație. Succesul procedurii depinde de vârsta pacientei, durata infertilităţii și patologia reproductivă asociată

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.