Clinica Repromed: Bd. Cuza Voda 29/1 Chisinau, Rep. Moldova

Spitalul Repromed +: Str. Valea Crucii 19 Chisinau, Rep. Moldova

Întreabă-ne
  • RO
  • RO
  • RU
  • ENG

MESA/PESA/TESE

Există cazuri, când în ejaculatul pacientului cu infertilitate lipsesc spermatozoizii. Este vorba de azoospermie. În aceste situații în centrul Repromed pentru efectuarea procedurii FIV și ICSI este folosit materialul obținut din testicul sau epididim cu ajutorul unei din proceduri: MESA PESA sau TESE.

MESA (microsurgical epididymal sperm aspiration) constă în aspirarea transcutanată a spermatozoizilor din epipidim (o structură din componența aparatului genital masculin).

PESA – (Percutaneous Epididymal Sperm Aspiration) aceasta metoda utilizează un ac cu care se vor recolta spermatozoizi epididim.

TESE (Testicular Sperm Extraction) constă in efectuarea unei biopsii testiculare cu cautarea spermatozoizilor la microscop și folosirea acestora.

Spermatozoizii colectați prin aceste tehnici prezintă de obicei anomalii de structura, maturitate sau motilitate astfel încât în aceste situații este necesară folosirea combinată a metodelor IMSI (Injecția intracitoplasmatică a spermei selectate morfologic) și ICSI (Injectarea intracitoplasmatică de spermă).

Trebuie menționat că în unele cazuri, niciuna din tehnicile aplicate nu permite de a găsi spermatozoizi vii. Atunci singura soluție terapeutică este apelarea la un donator de spermă.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.