Inseminarea intrauterină

Insemninarea artificială este o procedură disponibilă în cadrul Centrului Medical Repromed și este folosită pentru obținerea sarcinii în cazul anumitor tipuri de infertilitate la femei și bărbați.

Aceasta este recomandată atunci când partenerii au un număr scăzut de spermatozoizi sau spermatozoizi care nu pot ajunge, prin colul uterin, mai sus, în tubele falopiene. Inseminarea artificială este o opțiune și pentru femeile care au „mucus cervical nereceptiv” sau „ostil” spermatozoizilor și îi împiedică să ajungă în uter și tubele falopiene. Deseori, insemninarea artificială este recomandată atunci când nu se poate determina motivul pentru care un cuplu este infertil.

Există anumite condiții pentru pacienții care își propun să opteze pentru această procedură.

  • Pentru început, femeia trebuie să aibă trompe uterine permeabile și ciclu menstrual ovulator.
  • Pacienta se va prezenta cu 1-2 zile înainte de ovulație.
  • Sperma partenerului se colectează prin masturbare într-un vas steril, apoi este curățată, cu selectarea fracției de spermatozoizi cu motilitate și morfologie normală.
  • Spermatozoizii sunt puși într-un tub subțire, denumit cateter și apoi introduși prin vagin și colul uterin în uter.
  • În cazul în care în sperma partenerului lipsesc spermatozoizii sau calitatea acesteia este foarte joasă, se poate recurge la inseminarea cu sperma obținută de la un donator anonim dintr-o bancă de spermă.

Inseminarea artificială, realizată de echipa de medici ai Centrului Medical Repromed, este de scurtă durată și puțin dureroasă. Succesul procedurii depinde de vârsta pacientei, durata infertilității, patologia reproductivă asociată și motivele efectuării inseminării.