Tomografia Computerizată (CT)

Tomografia computerizată (CT) reprezintă o metodă de diagnostic imagistic care folosește razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor corpului.

Spitalul Repromed+ pune la dispoziția pacienților un aparat de CT de ultimă generație

Este vorba despre Philips Incisive CT Pro 128 slices, capabil să reducă semnificativ doza de raze X pentru toate regiunile corpului scanate. Sistemul de tomografie computerizată dispune de cea mai nouă tehnologie – iDose. Cu ajutorul acestei opțiuni, doza de raze X poate fi personalizată pentru fiecare pacient și pentru fiecare segment anatomic examinat, cu păstrarea unei calități excepționale a imaginii obținute. Acest lucru permite și scanarea în condiții de maximă siguranță chiar și a copiilor.

Rapiditatea și tehnica de calcul în procesarea și culegerea imaginilor scanate sunt de asemenea un factor pentru reducerea dozelor de radiații. La acest capitol, echipamentul Spitalului Repromed este unul de top. Examinarea prin tomografia computerizată oferă detalii anatomice excelente ale organelor şi ţesuturilor, poate salva viaţa pacientului prin precizia diagnosticului, stabileşte, în numeroase situaţii, dacă este nevoie sau nu de tratament chirurgical ulterior și, de asemenea, este foarte utilă în ghidarea procedurilor intervenţionale sau a radioterapiei.

Tomografia computerizată este recomandată pentru diagnosticarea și monitorizarea dinamică a unui grup mare de afecțiuni patologice de la nivelul craniului, toracelui, abdomenului, membrelor și oferă informații detaliate, privind procesele patologice de la nivelul acestora. Deseori, este necesară administrarea unei substanțe de contrast pe bază de iod pentru a vizualiza mai eficient organele și procesele patologice depistate. Substanța de contrast poate fi utilizată pentru a pune în evidență sistemul vascular principal și pentru a depista tumorile sau alte entități patologice. 

Examinarea imagistică CT este rapidă, nedureroasă, neinvazivă și exactă.