Vertebrologie (chirurgie spinală)

Departamentul de Vertebrologie al Spitalului Repromed+ este specializat în abordarea procedurilor minim invazive în cazul intervențiilor spinale.

Avantajul operațiilor minim invazive pe coloană

Operațiile minim invazive pe coloană presupun incizii mici, care nu lezează țesuturile moi. Astfel, cicatricile sunt minore, fapt care contribuie la refacerea mai rapidă a pacientului și o durată scurtă a spitalizării. De exemplu, în cazul unei hernii de disc, intervențiile sunt făcute microscopic, endoscopic sau cu laser, cu internări de o zi sau chiar în regim de chirurgie de zi.

Din domeniile de activitate a Departamentului de Vertebrologie fac parte:

  • chirurgia spinală minim invazivă
  • corecția corburilor scoliotice
  • managementul durerii.

Tipuri de intervenții chirurgicale, disponibile în cadrul Spitalului Repromed+

La Repromed+, medicii cu o experiență vastă în domeniu recomandă, mai întâi, toate metodele de tratament posibile, iar ulterior – intervențiile chirurgicale. Una dintre acestea este și discectomia minim invazivă. Procedura permite reducerea la minimum a spitalizării pacientului. O altă procedură inovativă este și PLDD (PERCUTANEOUS LASER DISK DECOMPRESSION), care folosește o fibră de laser introdusă intradiscal pentru a produce o denaturare a proteinelor din nucleul pulpos și evaporarea apei, ceea ce asigură micșorarea herniei de disc. Se utilizează doar anestezie locală, iar pacientul este în contact permanent cu personalul medical.