Endoscopie intervențională

Endoscopia reprezintă o investigație minim invazivă a organelor cavitare cu mediul exterior și a organelor cavitare închise. Examinarea implică utilizarea endoscopului – un tub subțire, flexibil, cu sursă de lumină proprie și sistem optic pentru obținerea rezulatelor.

Repromed+ dispune de toate echipamentele de ultimă generație necesare pentru soluționarea întregului spectru de intervenții la orice nivel al tubului digestiv. Medicul are posibilitatea de a efectua cromoendoscopie computerizată de înaltă precizie pentru depistarea precoce a bolilor periculoase și dificil de diagnosticat, cum ar fi:

  • carcinomul cu celule scuamoase al esofagului
  • adenocarcinomul esofagului distal
  • cancerul de stomac în stadiul inițial
  • maladii ale tubului digestiv inferior.

Un loc aparte în cadrul Spitalului Repromed+ este raportat celui mai dificil compartiment al endoscopiei digestive moderne și anume patologiei zonei hepatobiliopancreatice. Soluționarea practic în întregime a problemelor litiazei biliare prin manopere minim invazive endoscopice comunică un deosebit comfort pacienților. Un alt aspect important al ERCP este protezarea endoscopică ca decompresie preoperatorie în icterul mecanic, care asigură amânarea actului chirurgical pentru a fi practicat în condiții favorabile.