Centrul de Chirurgie a Obezității

Centrul de Chirurgie a Obezității din cadrul Spitalului Repromed+ propune pacienților diverse proceduri ce au drept obiectiv scăderea ponderală durabilă, cu ameliorarea stării de sănătate, dispariția sau diminuarea comorbidităților, dar și creșterea calității vieții. De altfel, chirurgia bariatrică este considerată cel mai eficient tratament al obezității morbide.

Una dintre intervențiile chirurgicale disponibile este gastrectomia longitudinală, ceea ce înseamnă îndepărtarea porțiunii laterale a stomacului de-a lungul micii curburi. Se realizează prin metoda laporoscopică, iar durata medie a unei operații este de aproximativ 70 de minute. Totodată, spitalizarea postoperatorie nu depășește 5 zile.

Un alt tip de operație bariatrică este Gastric By Pass, care se caracterizează prin crearea unui rezervor gastric de mici dimensiuni. Durata medie a intervenției este de 2,5 ore. Metoda este indicată pentru pacienții care suferă de obezitate morbidă avansată.

O procedură endoscopică, non-chirurgicală este Balonul Intragastric, care presupune introducerea în stomac a unui balon din silicon umplut cu o cantitate de albastru de metilen. Acesta va rămâne în stomac o perioadă limitată de până la șase luni, înlocuind conținutul gastric. Astfel, pacientul va mânca mai puțin și mai des.