Centrul de Chirurgie a Obezității

Centrul de Chirurgie a Obezității din cadrul Spitalului Repromed+ propune pacienților diverse proceduri ce au drept obiectiv scăderea ponderală durabilă, cu ameliorarea stării de sănătate, dispariția sau diminuarea comorbidităților, dar și creșterea calității vieții. De altfel, chirurgia bariatrică este considerată cel mai eficient tratament al obezității morbide.

Una dintre intervențiile chirurgicale disponibile este gastrectomia longitudinală, ceea ce înseamnă îndepărtarea porțiunii laterale a stomacului de-a lungul micii curburi. Se realizează prin metoda laporoscopică, iar durata medie a unei operații este de aproximativ 70 de minute. Totodată, spitalizarea postoperatorie nu depășește 5 zile.

Un alt tip de operație bariatrică este Gastric By Pass, care se caracterizează prin crearea unui rezervor gastric de mici dimensiuni. Durata medie a intervenției este de 2,5 ore. Metoda este indicată pentru pacienții care suferă de obezitate morbidă avansată.

O procedură endoscopică, non-chirurgicală este Balonul Intragastric, care presupune introducerea în stomac a unui balon din silicon umplut cu o cantitate de albastru de metilen. Acesta va rămâne în stomac o perioadă limitată de până la șase luni, înlocuind conținutul gastric. Astfel, pacientul va mânca mai puțin și mai des.

Iulia Dulco din orașul Rezina și-a dorit să scape de surplusul ponderal din cauza că îi afecta sistemul reproductiv.

„Am venit la Spitalul Repromed cu 148 de kilograme. Surplusul ponderal m-a urmărit mereu. Deși am încercat toate metodele posibile de a slăbi: diete, sport, tratament medicamentos, nimic nu m-a ajutat. Într-un final, am decis să apelez la chirurgia bariatrică. Sunt încă tânără si cel mai mult îmi doresc să devin mamă, lucru care nu ar fi posibil, având această greutate. La doar o săptămână de la intervenția chirurgicală, cântarul arată minus 7 kilograme. Obiectivul meu este să am mai puțin de 100. Bineînțeles, începutul este destul de complicat, dar primele rezultate deja mă motivează. Sunt conștientă că ce va urma depinde doar de mine. Sper mult că îmi va reuși.

Mă bucur că am apelat la Prof. Hotineanu. Îi mulțumesc dumnealui, dar și întregii echipe Repromed, pentru profesionalism și servicii medicale la cele mai înalte standarde. Iar recomandarea mea pentru toate persoanele care au problema obezității este să opteze pentru chirurgia bariatrică, așa cum rezultatele sunt imediate”, menționează pacienta.

Iar Corneliu Delinschii este profesor în orașul Cimișlia. Pacientul a suportat o intervenție de micșorare a stomacului, efectuată de echipa medicală de la Repromed, condusă de Prof. Adrian Hotineanu.

„Mă confrunt cu kilogramele în plus de foarte mult timp, însă problema s-a acutizat acum trei ani. Am acumulat peste 180 de kilograme, respectiv starea mea de sănătate s-a înrăutățit considerabil. Vara trecută am ajuns la concluzia că trebuie să fac o schimbare, așa cum mă aflam deja într-o situație critică. În urma numeroaselor recomandări, am venit la Spitalul Repromed, aici unde am beneficiat de prima consultație gratuită cu Domnul Adrian Hotineanu, chirurg. Împreună, am luat decizia finală de a mă opera.

Bineînțeles, înainte de intervenție, m-am informat – ce presupune, cum are loc, care sunt beneficiile și cât timp durează perioada de recuperare. Mă bucur că am făcut acest pas. Părerea mea este că sănătatea trebuie să fie mereu plasată pe primul loc, iar atunci când avem o problemă medicală este necesar să luăm măsuri din timp.

Urmează o perioadă deloc ușoară, dar care îmi va permite să scap de supraponderabilitate. Voi urma cu strictețe toate recomandările primite aici, pentru a avea un rezultat cât mai bun”, spune pacientul bariatric.

Acum câteva luni, Ludmila Dziuba cântărea 100 de kilograme. După ce a încercat să slăbească prin diverse metode care nu au dat roade, pacienta s-a adresat la Spitalul Repromed. A apelat la chirurgia bariatrică. Mai exact, la operația de micșorare a stomacului, efectuată de către Dr. Dumitru Cazacu, chirurg Repromed, și echipa medicală.

„Totul a decurs foarte reușit. Eram sigură că nu voi avea parte de nicio complicație și, probabil, pozitivismul cu care am mers la intervenție mi-a dat și mai multă încredere. Am fost operată într-o zi de vineri dimineață. Duminică mi s-au făcut anumite proceduri și am întrebat dacă pot pleca acasă. Mi s-a zis că dacă mă simt bine, atunci sunt liberă. Din acel moment a început noua mea viață”, povestește femeia.

Dacă te confrunți cu obezitatea și ai dori să afli mai multe detalii despre chirurgia bariatrică, te invităm la o consultație GRAUITĂ! În cadrul acesteia, vei cunoaște totul despre tipurile de operații efectuate la Spitalul Repromed, ce beneficii au, dar și alte indicații personalizate, în dependență de cazul tău. Pentru a face o programare, apelează 022 263 888.