Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității, cunoscută și sub numele de chirurgie de pierdere în greutate, reprezintă o opțiune vitală pentru persoanele care se confruntă cu kilogramele în exces și care nu au obținut rezultate semnificative prin metodele tradiționale de slăbire, cum ar fi dietele și exercițiile. Este și cazul Anei, o tânără originară din Ucraina, care și-a schimbat radical viața prin intervenția chirurgicală efectuată la Spitalul Repromed, acum trei luni.
„Problema kilogramelor în plus o am de când mă țin minte. Cred că este chiar de la naștere. Nu neapărat pot spune că asta m-a deranjat cumva, dar, totuși, atunci când ești copil, mai ales fetiță, și ai kilograme în plus, îți creează un anumit disconfort. Bineînțeles, ca orice persoană supraponderală, am încercat tot felul de diete și activități. Însă, fără rezultate prea mari. Prima intenție de a-mi face o operație bariatrică a fost prin 2020, însă decizia finală am luat-o în acest an, după ce greutatea mea s-a mărit considerabil, iar asta din cauza experiențelor stresante prin care am trecut. Am început să mănânc foarte mult și foarte nesănătos și am ajuns să cântăresc 117 kg”, povestește tânăra.
Astăzi, Ana are aproximativ 90 de kilograme. Asta după ce a suportat o operație de micșorare a stomacului, efectuată de către echipa chirurgicală Repromed, condusă de Prof. Adrian Hotineanu. Tânăra din Ucraina s-a informat din mai multe surse și a citit părerile pozitive ale altor pacienți. Inițial, a venit la o consultație gratuită, la medicul chirurg, care i-a oferit toate detaliile referitoare la chirurgia bariatrică, raportate la cazul său
„Acum mă simt mult mai bine. Îmi este mult mai ușor, atât atunci când urc pe cântar, dar și ca stare de spirit. Este destul de interesantă această schimbare – cum te simți și cum începi să te percepi de la o zi la alta”, a concluzionat ea.
Cazul Anei este doar un exemplu al transformărilor pozitive pe care aceste intervenții le pot aduce în viața unei persoane. De fapt, succesul operațiilor bariatrice depinde foarte mult de abordarea multidisciplinară și de echipa de experți înalt calificați. La Spitalul Repromed, pacienții bariatrici beneficiază de consultanța unei echipe care include chirurgi specializați în chirurgia obezității, medic gastroenterolog, medic endocrinolog-nutriționist, cardiolog și psiholog clinician. Astfel, pacienții primesc îngrijirea adecvată și sprijinul necesar pentru a obține rezultate durabile și pentru a face față provocărilor legate de pierderea în greutate.
Este recomandat să apelezi la chirurgia bariatrică în următoarele cazuri:
- Indice de Masă Corporală (IMC) ridicat: Chirurgia bariatrică este de obicei recomandată pentru persoanele cu un IMC mai mare de 40 sau pentru cele cu un IMC mai mare de 35, care au și comorbidități grave, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.
- Eșecul altor metode de slăbire: Dacă ai încercat diete, exerciții și alte metode de slăbire, dar nu ai obținut rezultate semnificative, chirurgia bariatrică poate fi o opțiune pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții.
- Comorbidități legate de obezitate: Dacă obezitatea a dus la apariția altor afecțiuni de sănătate, cum ar fi apneea de somn, refluxul gastroesofagian sau probleme cardiace, chirurgia bariatrică poate ajuta la ameliorarea acestor probleme.
În materialul video filmat chiar într-una dintre sălile de operație a Spitalului Repromed, poți vedea cum are loc o intervenție de micșorare a stomacului.
Spitalul Repromed oferă soluții eficiente pentru pacienții care au probleme legate de greutate, propunând tipuri variate de intervenții chirurgicale bariatrice, printre care Sleeve Gastric și Bypass gastric. Pentru a cunoaște mai multe despre aceste operații, dar și pentru a descoperi istoriile pacienților care au învins obezitatea la Spitalul Repromed, te invităm să accesezi https://bit.ly/bariatrie_repromed. Tot aici îți poți calcula indicele de masă corporală (IMC), ca să vezi dacă ești sau nu pacient bariatric. Programează-te la O CONSULTAȚIE GRATUITĂ, apelând 022 955 500.