25/09/2019
PROTEZĂ PERSONALIZATĂ DE GENUNCHI, LA SPITALUL REPROMED+

Proteza personalizată de genunchi este cea mai nouă și mai modernă metodă de tratare a gonartrozei. Operația presupune înlocuirea articulației naturale a genunchiului cu un implant artificial. În Spitalul Repromed+, această intervenție a fost efectuată a cincea oară. Această operaţie este indicată, în primul rând pacienţilor artrozici, care acuză dureri, limitarea mişcărilor, mers şchiopătat, etc. şi, respectiv, micşorarea calităţii vieţii.

„Unul dintre avantajele protezării personalizate este durata mult mai mică a intervenţiei chirurgicale, dar și o rată a complicaţiilor intra şi postoperatorii mai mică. Totodată, aceasta tehnică modernă ne permite să introducem proteza de genunchi prin incizii mult mai mici şi să fim mai atenţi la ţesuturile moi şi planurile musculare, ceea ce va asigura o recuperare mai rapidă a pacientului. Şi, nu în ultimul rând, durerea postoperatorie pentru pacient este mult mică”, a precizat Directorul medical al Spitalului Repromed+, profesorul Gheorghe Croitor.

În Spitalul Repromed+ există o echipă antrenată pentru artroplastie de şold şi genunchi, o sală de operaţii destinată special acestor intervenţii chirurgicale și instrumentar performant. Astfel, rezultatele sunt cele scontate.