27/11/2023
EXPLORAREA SISTEMULUI BILIAR PRIN REZONANȚA MAGNETICĂ LA SPITALUL REPROMED+

În lumea medicală modernă, diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor hepatobiliare reprezintă un domeniu în continuă evoluție, cu metode de investigație tot mai precise și non-invazive. Una dintre tehnologiile care a revoluționat acest domeniu este imagistica prin rezonanță magnetică nucleară (RMN). Astăzi, vom explora în detaliu RMN-ul căilor biliare, o metodă de diagnostic de vârf disponibilă la Spitalul Repromed+, care aduce claritate și acuratețe în evaluarea patologiilor sistemului biliar.

Rezonanța magnetică nucleară a căilor biliare, cunoscută și sub denumirea de MRCP, reprezintă o investigație de diagnostic ce furnizează imagini extrem de detaliate ale sistemului biliar al corpului uman. Aceasta include căile biliare intrahepatice și extrahepatice, vezica biliară și pancreasul. MRCP este indicată într-o gamă largă de afecțiuni patologice, de la inflamații și infecții până la boli maligne, cum ar fi neoplasmele. De asemenea, rezonanța magnetică a căilor biliare este deosebit de utilă pentru evaluarea pacienților care necesită intervenții chirurgicale pentru cartografierea zonei sau pentru monitorizarea evoluției postoperatorii.

Pentru a obține rezultate precise, pregătirea pacientului înainte de procedura RMN este esențială. Pacienții trebuie să informeze personalul medical cu privire la orice afecțiuni preexistente și alergii, și să elimine obiectele metalice sau electronice de pe corp. De asemenea, înainte de procedură, este important să nu consume alimente sau lichide pentru un anumit interval de timp specific, de obicei 4-6 ore. Cu toate acestea, este crucial să urmați sfaturile medicului dumneavoastră pentru pregătirea specifică în funcție de cazul dumneavoastră.

Dr. Andrei Scripnic, medic specialist în radiologie – imagistică medicală la Spitalul Repromed+, subliniază importanța acestei tehnici și avantajele sale în comparație cu alte investigații medicale: „Rezonanța magnetică a căilor biliare ne oferă o apreciere mult mai detaliată a țesuturilor și a regiunii anatomice investigate. Acest lucru permite o evaluare mai clară și mai precisă a localizării procesului patologic sau a tipului acestuia, indiferent dacă este vorba despre neoplasme, procese infecțioase, inflamatorii sau prezența calculilor sau a structurilor la nivelul arborelui biliar.”

Este important să menționăm că RMN-ul nu se limitează doar la căile biliare. La Spitalul Repromed+, pacienții pot opta pentru diferite tipuri de RMN care vizează alte părți ale corpului, precum regiunea toracelui, zona pelvină, aparatul reproducător, prostata, gâtul și multe altele. Toate aceste investigații sunt efectuate de medici calificați cu o vastă experiență în domeniu.

Un aspect remarcabil al RMN-ului la Spitalul Repromed+ este tehnologia ultramodernă utilizată. Echipamentul de Rezonanță magnetică de ultimă generație oferă imagini precise și detaliate, cu o durată a investigației mult mai scurtă decât în cazul echipamentelor mai vechi. Dr. Scripnic adaugă: „La Repromed, dispunem de un aparat de Rezonanță magnetică ultramodernă, care ne permite să apreciem mai rapid și cu o precizie mai mare toate procesele patologice și modificările din organism. Totodată, vorbim despre o durată a investigației mult mai mică.”

Rezonanța magnetică nucleară oferită de Spitalul Repromed+ reprezintă o revoluție în diagnosticul și monitorizarea afecțiunilor sistemului biliar și a multor alte probleme de sănătate. O evaluare RMN de cea mai înaltă calitate, imagini precise și interpretare a rezultatelor de către specialiști sunt garantate.

Pentru a beneficia de această tehnologie de vârf și pentru a vă asigura de starea dumneavoastră de sănătate, nu ezitați să vă programați la numărul de telefon 022 955 500.

La Spitalul Repromed+, veți găsi întotdeauna o abordare individualizată pentru fiecare pacient. Sănătatea dumneavoastră este prioritatea noastră!