29/10/2021
REPROMED: ÎMPREUNĂ, LUPTĂM ÎMPOTRIVA CANCERULUI

În Republica Moldova, maladiile oncologice reprezintă cea de-a doua cauză a mortalității, după afecțiunile cardiovasculare. Anual, peste zece mii de persoane sunt diagnosticate cu diferite tipuri de cancer. La Spitalul Repromed, o echipă multidisciplinară de specialiști este pregătită să ofere un diagnostic exact şi un tratament complex pacienților ce suferă de afecţiuni oncologice.

Departamentul de oncologie al Spitalului Repromed+ asigură posibilitatea unei abordări preventive a afecțiunilor oncologice, dar și terapii complexe în cazurile complicate. O echipă multidisciplinară de specialiști formată din oncologi, chirurgi, imagiști, geneticieni, gastroenterologi, ginecologi și alți medici calificați luptă zi de zi împotriva cancerului. Colaborarea între specialiștii implicați face posibilă abordarea complexă a oricărui pacient și obținerea unei rate majore de succes a schemei de tratament.

Profesor Adrian Hotineanu, Directorul Spitalului Repromed+:

„În jur de o sută de mii de moldoveni trăiesc cu acest diagnostic. Primul și cel mai important lucru pe care pacienții diagnosticați cu cancer ar trebui să-l știe este că, în prezent, această afecțiune, dacă este depistată la timp, poate fi tratată. Rezultatele acum sunt foarte diferite în comparație cu cele de câțiva ani în urmă. Totul datorită avansării tehnologiei, atât în ceea ce ține de ​​diagnostic, cât și de metodele de tratament. Venim în sprijinul bolnavilor de cancer, din dorința de a contribui la îmbunătățirea calității vieții acestor pacienți.”

Investigații și tratamente de ultimă generație disponibile la Repromed

În cadrul Spitalului Repromed+, pacienții diagnosticați cu diferite tipuri de cancer pot beneficia de investigații, tehnici chirurgicale minim-invazive și tratamente și abordări individualizate. Fiecare caz este monitorizat și curat în conformitate cu protocoalele internaționale, puse în practică de specialiștii de acasă. Așadar, pacienții cu afecţiuni oncologice au acces la servicii medicale care urmăresc întregul parcurs terapeutic:

 • Consultații de oncologie
 • Consultații interdisciplinare
 • A două opinie oncologică
 • Investigații imagistice necesare diagnosticului și urmăririi periodice
 • Analize de laborator (markeri tumorali)
 • Chirurgie oncologică
 • Tratamente de chimioterapie

Departamentul de oncologie este condus de Dr. Nicodim Belev, medic chirurg oncolog-proctolog, cu o vastă experiență în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor proctologice.

Profesor Nicodim Belev, chirurg oncolog-proctolog:

„Într-o asemenea luptă, atenția la detalii este extrem de importantă. Efectuăm investigații complexe, oferim pacienților acces la tratamente inovatoare, iar echipa noastră este formată din medici cu competențe profesionale remarcabile. Suntem alături de pacienți și luptăm împreună de la primul semn care indică apariția unei tumori (primele etape) sau în stadiile avansate de cancer, inclusiv cele cu metastaze.”

Prevenția este cel mai bun tratament

Întreaga echipă de medici ai Spitalului Repromed+ promovează și atenționează asupra măsurilor de prevenire, dar și asupra importanței screeningului pentru diferite tipuri de cancer. Cunoașterea factorilor de risc asociați cu dezvoltarea cancerului, cum ar fi obezitatea, lipsa activității fizice, abuzul de alcool, regimul alimentar precar, fumatul, dar și efectuarea testelor regulate de screening sau adoptarea unui mod de viață sănătos – sunt principalele elemente în prevenirea riscului de maladii oncologice. Conștientizarea problemei va reduce frica și va risipi concepțiile greșite și, totodată, va schimba atitudinea pacienților. Este esențial ca un pacient să știe totul despre boala sa și despre alternativele de tratament. La fel de importantă este și informarea la fiecare etapă.

De ce să optezi pentru serviciile Spitalului Repromed+:

 • Examene medicale și analize de laborator aferente istoricului stării fizice a pacientului
 • Investigații imagistice moderne: ecografie, mamografie, endoscopie, tomografie etc.
 • Programe terapeutice individuale (chirurgie, chimioterapie, radioterapie, etc.)
 • Programe de prevenire a bolilor canceroase
 • Programe de monitorizare și recuperare post-tratament.

Vino la Spitalul Repromed+ pentru a beneficia de cele mai avansate tehnologii, de medici cu experiență, într-o abordare complexă pentru tratamentul multidisciplinar al cancerului. Împreună, luptăm împotriva cancerului!