22/06/2021
TOMOGRAFIE COMPUTERIZATĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE, DISPONIBILĂ LA REPROMED

Tomografia computerizată (CT) reprezintă o metodă de diagnostic imagistic care folosește razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor corpului. Spitalul Repromed+ pune la dispoziția pacienților un aparat de CT de ultimă generație – Philips Incisive CT Pro 128 slices, capabil să reducă semnificativ doza de raze X pentru toate regiunile corpului scanate.

Dr. Andrei Scripnic, medic specialist radiologie – imagistică medicală:

„Sistemul de tomografie computerizată recent achiziționat de Repromed dispune de cea mai nouă tehnologie – iDose. Cu ajutorul acestei opțiuni, doza de raze X poate fi personalizată pentru fiecare pacient și pentru fiecare segment anatomic examinat, cu păstrarea unei calități excepționale a imaginii obținute. Acest lucru permite și scanarea în condiții de siguranță chiar și a copiilor. Rapiditatea, tehnică de calcul în procesarea și culegerea imaginilor scanate sunt de asemenea un factor pentru reducerea dozelor de radiații, iar la acest capitol echipamentul Spitalului Repromed este unul de top.”

Dr. Adrian Hotineanu, Directorul Spitalului Repromed+:

„La Repromed, investim permanent în cele mai bune și performante echipamente medicale, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate și pentru a satisface toate nevoile de diagnostic și tratament ale pacienților. Astfel, un echipament de excepție vine să completeze Departamentul de Imagistică din cadrul Spitalului – Philips Incisive CT Pro 128 slices, care permite efectuarea întregii game de investigații din imagistică medicală în tomografie. Examinarea prin tomografie computerizată oferă detalii anatomice excelente ale organelor şi ţesuturilor, poate salva viaţa pacientului prin precizia diagnosticului, stabileşte în numeroase situaţii dacă este nevoie sau nu de tratament chirurgical ulterior și, de asemenea, este foarte utilă în ghidarea procedurilor intervenţionale sau a radioterapiei.”

Când se recomandă tomografia computerizată?

Tomografia computerizată este recomandată pentru diagnosticarea și monitorizarea dinamică a unui grup mare de afecțiuni patologice de la nivelul craniului, toracelui, abdomenului, membrelor și oferă informații detaliate privind procesele patologice de la nivelul acestora (patologii inflamatorii, leziuni traumatice etc.). Această investigație se efectuează după ce s-au epuizat alte metode imagistice, precum ecografie, radiografie, etc. Deseori, este necesară administrarea unei substanțe de contrast pe baza de iod pentru a vizualiza mai eficient organele și procesele patologice depistate. Substanța de contrast poate fi utilizată pentru a pune în evidență sistemul vascular principal și pentru a depista tumorile sau alte entități patologice. Examinarea imagistică CT este rapidă, nedureroasă, neinvazivă și exactă. Pentru a efectua această investigație ai nevoie de îndreptare de la medicul specialist (chirurg, ortoped, neurolog etc.), iar în cazul în care este necesară administrarea de substanță de contrast, sunt necesare analizele de uree și creatinină.

Programează-te la Repromed pentru investigații imagistice de înaltă calitate.