03/01/2020
PROTEZĂ DE ŞOLD SAU GENUNCHI, DECONTATĂ DE CNAM, ÎN SPITALUL REPROMED+

Peste 140 de pacienţi au beneficiat de intervenții de protezare a genunchiului sau şoldului în cadrul Spitalului Repromed+. Costul integral al operaţiilor a fost acoperit de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Stela Scvorţov se numără printre aceşti pacienţi. Ea s-a aflat mai mult timp în lista de aşteptare în cadrul programului de protezare pentru a beneficia de operaţia de artroplastie de şold. Pacienta a fost repartizată la Spitalul Repromed+ şi a fost operată în luna octombrie, iar după intervenţie se simte foarte bine.

Stela Scvorţov, pacientă

„Povestea mea este de mulţi ani. Timp de doi ani de zile nu a fost posibil să îmi fie pusă o diagnoză corectă. Într-un final, am fost inclusă în lista de aşteptare ca să fiu operată de artroplastie de şold. Am avut marele noroc să fiu repartizată la Spitalul Repromed+. Am fost operată în luna octombrie, iar acum mă simt foarte bine. Țin să menționez că atitudinea față de pacienți în Spitalul Repromed+ este extrem de frumoasă. Bolnavii sunt tratați cu grijă și respect. Absolut tot personalul medical dă dovadă de inteligență, competență, disciplină absolută, nefăcând diferență între pacienții contra plată și cei în baza poliței de asigurare medicală. Vreau să exprim o mulțumire specială profesorului Gheorghe Croitor, întregii echipe de doctori și asistentelor medicale care au participat la tratarea și îngrijirea mea. Spitalul Repromed+ este o instituție cu medici de înaltă calificare și omenie, curățenie ideală demnă de urmat.”

„În mare parte, beneficiarii intervenţiilor de acest gen sunt persoane în etate care suferă de maladii ale sistemului locomotor provocate de vârstă. Bolnavii diagnosticați cu aceste afecțiuni au dureri severe, rigiditate a genunchiului sau a şoldului, nu se pot deplasa. Pacienții nu au răspuns la alte tratamente, singura șansă fiind operația de protezare. Pentru a putea face faţă numărului mare de bolnavi care stau în rând pentru a beneficia de astfel de intervenţii, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a decis să repartizeze bolnavii şi spitalelor private, inclusiv Spitalului Repromed+, unde avem un departament de ortopedie cu capacitate completă de diagnostic și tratament a afecțiunilor locomotorii. Pacienţii nu au plătit niciun fel de cost suplimentar, costul integral al intervenţiilor fiind decontat de CNAM. Toţi pacienţii operaţi la Spitalul Repromed+ au rămas satisfăcuţi. Aceştia au avut parte de condiţii şi atitudine absolut egală cu pacienţii contra plată. Cel mai îmbucurător este faptul că la absolut toţi pacienţii avem rezultate foarte bune şi vor avea parte, în continuare, de o viaţă fără durere”, explică Directorul medical al Spitalului Repromed+, profesor, medic ortoped-traumatolog, Gheorghe Croitor.

Menţionăm că, pacienţii pot beneficia de o intervenție de protezare a genunchiului sau şoldului numai în baza listei unice de așteptare la tratament costisitor, admiși de medicii specialiști ortopezi-traumatologi din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.